با هدف افزایش سطح آگاهی های عمومی و مهارت خانواده ها با روش های صحیح حفظ سلامت روانی و اخلاقی ، کارگاه آموزشی ” خودکنترلی و تقویت اراده” در مرکز موسسه خیریه امام حسن مجتبی(ع)برگزار شد
این برنامه که در روز دوشنبه ۱۲ ام بهمن ماه با حضور استاد برجسته دانشگاه کاشان جناب آقای دکتر عقیقی برگزار شد
در این کارگاه آموزشی با ذکر مثال ها و مصادیق روشن به این پرسش ها پاسخ داده می شود که چگونه خود را کنترل کنند؟ چگونه اراده خود را قوی کنند؟ چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنند؟ و چگونه بر نیروهای درونی خود کنترل داشته باشند؟
همچنین در این کارگاه آموزشی به معرفی اراده و نقش آن در تحکیم روحیه بیماران علی الخصوص بیماران سرطانی پرداخته شد و ضمن اینکه به تعریفی جامع از اراده پرداخته شد راه های تقویت آن را نیز تبین نمودند اراده مجموعه اي از خواستن و توانستن است. انسان خواسته هاي متعالي فراواني دارد، اما اگر نتواند در مسير تحقق آن خواسته ها حركت كند، نمي توان او را صاحب اراده دانست.
در مسير زندگي بسياري از افراد مي خواهند كارهاي فراواني را انجام دهند، ولي عملا موفق نمي شود، اين موارد معلول ضعف اراده است. در مقابل رمز موفقيت انسان هاي بزرگ، در قوت اراده آنها نهفته است.
همچین دکتر عقیقی در این کارگاه رهایی زیر را برای تقویت اراده برشمردن:
براى تقويت اراده بايد دانست كه: فرد با اراده كسى است كه داراى هدفى معقول بوده و تا موقعى كه به آن نرسيده است، از تعقيب آن باز نمىايستد. مشكلات و موانع روانى يا مادى، به اراده و عزم او لطمه نزده و از پيشرفتش جلوگيرى نمىكند.
اولين گام، براى روحيه قوى بايد هدف و يا اهداف دقيق و مشخص خود را از زندگى يا كارى كه مىخواهد انجام دهد،براى خويش ترسيم نمايد.
دومين گام، شناخت توانايىها و استعدادهاى نهفته در وجود خويش است.
سومين گام، برنامه ريزى است .
چهارمين گام، تلقين است ؛ مانند: «من اراده لازم براى انجام كارهايم را دارم»
پنجمين گام، توجه به تدريجى بودن تقويت اراده است.
بنابراين به راه كارهاى عملى زير توجّه نموده، به آنها عمل كنيد:
هر روز صبح حداقل ۲۰ دقيقه به طور مرتب و در ساعتى معين ورزش كنيد..
كارهايى را كه به عهده مىگيريد ناتمام رها نكنيد.
هرگز در كارها نااميد نشويد..
و در نهایت از سيستم مراقبه استفاده كنيد، يعني در طول روز مراقب نفس خويش باشيد و اتصال درونی خود با خدا را با دعوت کردن او به درون خودتان احساس نمایید…
علاقمندان و صاحب نظران نیز برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره های ۰۳۱۵۵۵۱۰۱۸۹ و۰۹۱۳۳۶۱۰۷۹۴ و۰۹۳۵۸۱۰۵۹۰۱تماس بگیرند و یا برای شرکت در این کارگاه ها به آدرس رایانامه ما به نشانی:info@chih.ir مراجعه فرمایند